Program Details

Weg van Shambhala cursus FG2 - Hoe kan ik helpen? De fundamentele goedheid van de samenleving


with Tycho van der Reijden & Lida Hospers
November 12 / 8:00 PM - December 17 / 10:00 PM

In de tweede cursus uit de Fundamentele Goedheid Serie onderzoeken we onze relatie met anderen, de wens onze wereld te helpen, en bepaalde aspecten van sociale transformatie. We kijken naar hoe Shambhala de samenleving ziet, en hoe een verlichte samenleving er uit kan zien.De nadruk ligt op onze ervaring van een moderne, menselijke samenleving. Is de samenleving iets dat uiteindelijk zelfzuchtig, verward en vol problemen is, of is er iets goeds te zeggen over de menselijke samenleving? Deze cursus richt zich op vier aspekten van de samenleving; familierelaties (huishouden), beroepsleven, vermaak en economie. Ook leren we de boeddhische Tonglen-beoefening ('zenden en nemen')

Hoewel deze cursus toegankelijk is voor iedereen, wordt sterk aanbevolen om de Weg van Shambhala cursussen FG1 - Wie ben ik? en/of Shambhala Training niveau 1 en/of Weg van Shambhala cursus DL1 Meditatie in het dagelijks leven en DL2 Tevredenheid in het dagelijks leven te hebben gevolgd. Indien met niet aan deze voorwaarden voldoet wordt aangeraden voorafgaand aan de cursus een ontmoeting te hebben met de leraren van het programma.

Jongeren en minima kunnen meedoen tegen gereduceerd tarief. Jongeren en minima zijn scholieren en studenten onder de 30 jaar of mensen levend van een minimum inkomen.
Kun je je meer veroorloven? Graag!

Als je je verrijkt voelt door ons werk staat het je natuurlijk vrij om het centrum en onze wereldwijde organisatie te steunen. Hartelijk dank en welkom bij Shambhala!

Financiën

U kunt programma's vooraf betalen via rekeningnummer  NL89 TRIO 0781 5231 68. t.n.v. Shambhala Centrum Leiden. Vermeld s.v.p. de titel van het programma.

Geld mag geen belemmering zijn om onze programma's te kunnen volgen. Leeft of studeert u van een minimum inkomen, of heeft u om andere redenen minder te besteden? Geen probleem. U kunt vóór registratie korting of gespreide betaling bespreken met onze penningmeester Ed Wiersema.

Go to Leiden's website