Program Details

Weg van Shambhala cursus DL2 - Tevredenheid in het dagelijks leven


with Jan Mulder & Bart Landstra
October 1 / 8:00 PM - October 29 / 10:00 PM

De cursus Tevredenheid in het dagelijkse leven volgt op Shambhala Training niveau 1, en maakt onderdeel uit van ons curriculum De Weg van Shambhala. U kunt ook deelnemen aan deze cursus als u het weekend niet gevolgd heeft. U krijgt dan nog afzonderlijk een meditatie-instructie.


Dit programma verdiept de meditatie-ervaring door het ontwikkelen van tevredenheid en eenvoud. Je hebt voldoende aan wat je hebt. We verkennen hier de basis van de hinayana-leer uit het boeddhisme en ervaren wat meditatie-in-actie in het dagelijks leven betekent. Pijnlijke omstandigheden en emoties houden ons gevangen in gewoontepatronen. Door te begrijpen hoe dit werkt, kunnen we ons gaan openstellen voor onze aangeboren goedheid. Vanaf dat moment brengen we de eigenschappen van de Tijger tot uitdrukking: zachtmoedigheid, waardering voor je leven en stabiliteit.


Geld mag geen belemmering zijn om onze programma's te kunnen volgen. Leeft of studeert u van een minimum inkomen, of heeft u om andere redenen minder te besteden? We verzoeken u toch contact met ons op te nemen, om samen tot een oplossing te komen.

Go to Leiden's website