Program Details

Oogst van de Vrede


September 21 / 3:30 PM - September 21 / 8:00 PM

Oogst van de Vrede


Shambhala Meditatie Centrum Leiden 


“ ..wanneer we hier spreken van ‘oogst van de vrede’, gaat het over de vrede in onszelf.We voelen dat we ergens bijhoren, we voelen alsof we werkelijk aan deze gemeenschap willen deelnemen. Dat gevoel van vrede in ons is wat een groot verschil zal maken. Niet meditatieve stabiliteit en vrede, dat is niet wat we hier bedoelen. Maar een gevoel van harmonie. Wanneer we een gevoel van harmonie met onszelf en met de gemeenschap ervaren, dan zal zich dat op natuurlijke wijze uitdrukken. Ik heb het gevoel dat dit één van de belangrijkste bindende factoren zal zijn..”


Sakyong Mipham Rinpoché, Harvest of Peace toespraak 1999


In harmonie leven


In het Shambhala-jaar kennen we een aantal hoogtijdagen. Deze kunnen ons een ervaring geven van een leven in harmonie met de 'natuurlijke orde '. Daarnaast zijn die dagen een mooie gelegenheid om elkaar te ontmoeten en te genieten van elkaars gezelschap. Binnenkort is er weer een zo geheten Nydia-dag, namelijk op:


 zondag 21 september vanaf 15.30 uur


We vieren het Herfstfeest, oftewel de Oogst van de Vrede. Wij nodigen alle leden, vrienden en belangstellenden van harte uit voor dit feest en hopen dat ook jongeren zullen komen! Iedereen wordt uitgenodigd om zijn of haar ervaringen van de afgelopen zomerperiode te delen ter inspiratie, lering en vermaak.


Programma


15.30 uur: koffie, thee, ontvangst


16.00 uur: korte Lhasang-ceremonie


16.15 uur: verhalen uit onder meer: zomerprogramma’s in Frankrijk en overige programma’s.


17.30 uur: receptie, eten en drinken


19.00 uur: rechtstreekse online-toespraak van de Sakyong


20.00 uur: Napraten, borrel en opruimen.


 


Het is ook mogelijk om een gedeelte van het proigramma bij te wonen.


 


 

Go to Leiden's website