Program Details

Kado, het pad van de bloemen


with Marcia Shibata
May 23 / 8:00 PM - May 25 / 6:00 PM

Let op!  Je kunt ook alleen voor de Kado demonstratie op vrijdagavond komen. Kosten daarvan € 10


Kado, het pad van de bloemen, is een vorm van meditatie in actie. Deze beoefening is gebaseerd op de klassieke Japanse Ikebana traditie. De principes van Hemel – Aarde – Mens zijn leidend.
Vaak veroorzaken de Kado-schikkingen een esthetische ervaring, het maken van een ‘mooi’ bloemstuk is echter niet het doel van deze kunst beoefening. De kracht van de Kado training ligt in het omgaan met de ruimte en mogelijkheden. Je traint om het werk te laten ontstaan in plaats van het te ‘maken’. Je ontwikkelt respect voor het moment en de natuurlijke materialen waarmee je werkt. Dat geeft een levendige, intense wakkere houding ten opzichte van jezelf en je omgeving.


Dit weekend
In dit weekend krijgen beginners de basistechnieken van Ikebana aangereikt.  Alle deelnemers oefenen verschillende formele schikkingen. We selecteren welke materialen we gebruiken. Beginners en gevorderden kijken naar elkaars werk en de wijze waarop ieder werkstuk geduid wordt door de leraren.


Over de leraren
Marcia Wang Shibata is studente van Chögyam Trungpa Rinpoche en Sakyong Mipham Rinpoche, grondleggers en leraren van de Shambhala Boeddhistische traditie. Marcia is in Japan geschoold in klassieke en moderne Ikebana tradities, zij heeft binnen Shambhala de basis gelegd voor het werken met bloemen als uitdrukking van ons zelfvertrouwen en intrinsieke goedheid. Marcia geeft onderricht vanuit de wijsheid die de natuur te bieden heeft, de Boeddha Dharma en krijgerschap vanuit de Shambhala Boeddhistische traditie.

Dagmar Waldau is als Kado instructeur geauthoriseerd door Marcia Wang Shibatha sinds vele jaren, en tevens beoefenaar van Shambhala Boeddhisme.


Het pad van de bloemen 2014 – COMBI-korting
Let op: Er is ook een introductiedag Shambhala Kado in Rotterdam, 30 maart 2014 met Annette de Vlieger en Suzan Oudshoorn. Speciale Combinatie Prijs voor wanneer je beide programma’s volledig meedoet: niet-leden € 150 / leden € 125. 
Meer informatie over de over introductiedag Shambhala Kado in RotterdamGo to Amsterdam's website