Program Details

Levenskunst en samenleving


with Han de Wit
November 8 / 9:30 AM - November 9 / 6:00 PM

Boeddhistische levenskunst is gebaseerd op iets dat aan ethiek en aan moreel besef voorafgaat. Dit  ‘iets’ is het diepe verlangen naar welzijn, naar geluk voor onszelf, voor anderen en voor de samenleving. De beoefening van deze levenskunst komt neer op het wekken en levend houden van dit diepe verlangen en het ontwikkelen van helderheid van geest. Zonder deze helderheid zien we niet scherp hoe dit te doen. Dan kan dit verlangen zich uiten in woorden en daden die ons en anderen doen lijden. Door meditatie ontwikkelen we helderheid van geest. En zo kan dit diepe verlangen steeds meer vorm krijgen in ons samenleven met anderen. 
In dit weekend gaan we bovenstaande verkennen door middel van lezingen, onderlinge uitwisseling en meditatie.


Voor deelname gelden geen voorwaarden. Iedereen is welkom.Betaling svp vooraf op rekeningnummer NL67 INGB 000 803 24 51 t.n.v. Shambhala Centrum Rotterdam onder vermelding van "Levenskunst".
 Registratie is definitief na ontvangst van de betaling. Bij geannuleerde deelname geldt volledige restitutie.

Shambhala wil graag jongeren stimuleren deel te nemen aan haar programma's. Ben je jonger dan 25 jaar, dan geldt een gereduceerd tarief van 65 euro. Als je je meer kunt veroorloven dan graag.
Verder houdt Shambhala haar programma’s graag voor iedereen toegankelijk. Als je beperkte financiële mogelijkheden hebt, neem dan vóór registratie contact op met de Caroline Koolhaas, caroline.koolhaas@gmail.com. We kunnen altijd korting en/of betaling in termijnen afspreken.

Go to Rotterdam's website