Program Details

Weg van Shambhala cursus Fundamentele Goedheid 1 - Wie ben ik? WEEKENDVARIANT


with Hans Zwart
October 26 / 10:00 AM - October 26 / 5:00 PM

De Fundamentele Goedheid serie bestaat uit 3 reeksen.


Deze eerste cursus richt zich op ons gevoel van zelf en behandeld onder meer onderwerpen als fundamentele goedheid, zelfloosheid, de opkomst van ego en de vijf skandha's, cocon, boeddhanatuur en het vertrouwen van krijgerschap. Naast meditatie zullen er contemplatieve verkenningen van het zelf zijn gebaseerd op 'de vier pijlers van aandacht'.


'Wie ben ik? De fundamentele goedheid van het mens zijn' is de eerste van de driedelige serie cursussen, gezamenlijk de Fundamentele Goedheid Serie genaamd. Deze serie richt zich op universele vragen die in bijna alle culturen en tradities  van onze menselijke geschiedenis terugkomen. De tweede cursus heet 'Hoe kan ik helpen? De fundamentele goedheid van de samenleving' en de derde cursus draagt als titel 'Wat is echt? De fundamentele goedheid van  de werkelijkheid'. We beogen met deze cursussen om leergroepen te ontwikkelen waarin mensen samen kunnen komen om naar hun eigen ervaringen en de wereld  te kijken.


Over het algemeen wordt deze serie gebracht vanuit een ervaringsmatige invalshoek, met nadruk op het begrijpen van de visie en betekenis van deze leringen, en de toepasselijkheid daarvan in ons leven. Het is een krachtige reis door de volledige visie en ervaring van fundamentele goedheid - onze persoonlijke ervaring, onze ervaring met anderen, en onze verhouding tot de werkelijkheid van het leven zelf.


Naast het uitnodigen tot het ervaren van de oorspronkelijke wakkerheid en waardigheid van het mens zijn, beschrijft de Fundamente goedheid serie ook het daaronderliggend begrip van een sociale revolutie. Shambhala visie beperkt zich niet tot individuele bevrijding; het is een visie voor een menselijke samenleving en een 'verschuiving' van de menselijke geschiedenis.


De eerste cursus is open voor iedereen, voor de twee opeenvolgende cursussen is deelname aan de voorgaande verplicht. Deze serie kan zowel voor nieuwe als gevorderde studenten betekenisvol en verrijkend zijn. Klik hier voor meer informatie over de volledige serie.


Beginnende studenten dienen voorafgaand aan deze cursus al meditatie-instruktie te hebben ontvangen binnen onze traditie.

Go to Maastricht's website