Program Details

Young Sangha Nights - 'direct perception'


with Jerry Granelli
April 2 / 7:30 PM - April 2 / 10:00 PM

 


Wij zijn heel blij dat onze gastspreker, Jerry Granelli, tijd heeft gevonden om een lezing te geven op de aanstaande jongerenavond van woensdag 2 april. Hij zal het hebben over direct perception, oftewel directe waarneming. Voor zowel bijvoorbeeld muziek en kunst, als de beoefening van meditatie geldt dat directe waarneming van onze zintuigen de basis is. Hetgeen dat moet leiden tot echte communicatie met onze omgeving. We zijn heel erg gewend om keuzes te baseren op gewoontes en patronen. Wanneer we deze gewoontes los laten, kunnen we onze omgeving directer waarnemen en is er meer ruimte voor spontaniteit. Tijdens de jongerenavond zal Jerry ons meer vertellen over wat er gebeurt op het moment dat we horen, zien, ruiken, proeven of voelen. Welke emoties beïnvloeden de ervaringen van directe waarneming van onze zintuigen? Met behulp van geluid en beweging gaan we samen op onderzoek uit. Mochten jullie nu zelf al specifieke vragen aan Jerry hebben over het thema direct perception m.b.t. dharma art, dan kunnen jullie ons een mail voor woensdag sturen. Wij zullen deze vragen voorafgaand aan de jongerenavond aan hem doorgeven.


 


Jerry Granelli is een student van Chögyam Trungpa Rinpoche geweest en nu van Sakyong Mipham Rinpoche. In de begin jaren ’70 begon hij een muziek programma aan de Naropa University in Boulder, Colorado. Sindsdien geeft hij over de hele wereld les in Dharma Art. Muziek is Jerry niet vreemd, want sinds de jaren ’60 toert hij de wereld rond als  jazz drummer. Tevens geeft hij al vele jaren les op conservatoria in Amerika, Canada en Duitsland. Tegenwoordig woont hij in Halifax, Nova Scotia.


 


 


19.30 – Deur open, koffie en thee
20.00 – Mediteren
20.30 – Lezing Jerry Granelli
22.00 – Kroegbezoek aan de Quinto


 
Deze avonden zijn geïnspireerd op het EveryBodhi Festival dat jaarlijks in samenwerking met Shambhala in Duitsland plaats vindt. Op dat festival komen jongeren tussen de 16 en 33 jaar van alle boeddhistische tradities bijeen, maar ook jongeren die gewoon geïnteresseerd zijn in meditatie. Om te mediteren, maar vooral ook om samen te zijn en ervaringen te delen. Dat idee zit ook achter de Young Sangha Nights op het Shambhala Centrum.


Soms wordt er alleen gemediteerd, en soms is er na een half uurtje meditatie een lezing of workshop, waarna we onze ideeën en ervaringen uitwisselen. Na afloop is er tijd voor gezelligheid; thee drinken, kroegbezoek, net waar we zin in hebben. Ook vrienden en vriendinnen zonder meditatie-ervaring zijn welkom, want er is altijd iemand aanwezig die getraind is om meditatie instruktie te geven!


 


Wil je precies op de hoogte zijn van wat, wanneer gebeurt? Meld je aan op onze Young Sangha Nights Facebook groep!

Wil je op onze mailinglijst, stuur dan een mailtje naar youngsangha.amsterdam@shambhala.nl. Je ontvangt dan steeds een week van tevoren informatie over de komende avond(en). Ook ontvang je informatie van andere programma's die interessant kunnen zijn voor de Young sangha.

 

Kijk op de speciale Young Sangha-page!
Go to Amsterdam's website