Program Details

Young Sangha Nights - Thema: Hoop, vrees en liefde


with Sarah Coleman
February 19 / 7:30 PM - February 19 / 10:00 PM

 


De jongerenavond van woensdag 19 februari zal in het teken staan van hoop, vrees en liefde. Onderwerpen die vaak nauw met elkaar verbonden zijn. Sarah Coleman zal hierover een lezing geven. In een interview uit 2010 zei zij het volgende over dit thema. ‘Mijn bevoegdheid om over relaties te praten is op z’n minst twijfelachtig’, begint Sarah met een knipoog. ‘Wel heb ik heel veel ervaring met relaties! Ik kom uit de generatie hippies van de jaren zestig en ik zal verder niet in detail treden, maar aan ervaring geen gebrek. Ook heb ik zo’n beetje elke fout gemaakt die je kunt maken. Dus ik weet heel goed wat niét werkt en dat kan ik met jullie delen. En om aan te geven hoe een relatie wél zou kunnen werken, put ik uit de boeddhistische leringen.’


 


 Sarah komt uit Amerika en woont al lange tijd in Europa, voornamelijk Duitsland, Frankrijk en Amsterdam. Ze is pakweg 40 jaar geleden bij Shambhala begonnen en heeft een lange geschiedenis als leraar binnen onze traditie. Oorspronkelijk een student van Chogyam Trungpa Rinpoche en sinds 1972 is zij leerling van Sakyon Mipham Rinpoche. Ze reist door heel Europa om programma's te geven, en is gelukkig ook graag bij de Young Sangha Nights!


 


19.30 – deur open: koffie en thee
20.00 – meditatie met mogelijkheid tot instructie
20.30 – lezing door Sarah
22.00 – Quinto


Tot dan!


 
Deze avonden zijn geïnspireerd op het EveryBodhi Festival dat jaarlijks in samenwerking met Shambhala in Duitsland plaats vindt. Op dat festival komen jongeren tussen de 16 en 33 jaar van alle boeddhistische tradities bijeen, maar ook jongeren die gewoon geïnteresseerd zijn in meditatie. Om te mediteren, maar vooral ook om samen te zijn en ervaringen te delen. Dat idee zit ook achter de Young Sangha Nights op het Shambhala Centrum.


Soms wordt er alleen gemediteerd, en soms is er na een half uurtje meditatie een lezing of workshop, waarna we onze ideeën en ervaringen uitwisselen. Na afloop is er tijd voor gezelligheid; thee drinken, kroegbezoek, net waar we zin in hebben. Ook vrienden en vriendinnen zonder meditatie-ervaring zijn welkom, want er is altijd iemand aanwezig die getraind is om meditatie instruktie te geven!


 


Wil je precies op de hoogte zijn van wat, wanneer gebeurt? Meld je aan op onze Young Sangha Nights Facebook groep!

Wil je op onze mailinglijst, stuur dan een mailtje naar youngsangha.amsterdam@shambhala.nl. Je ontvangt dan steeds een week van tevoren informatie over de komende avond(en). Ook ontvang je informatie van andere programma's die interessant kunnen zijn voor de Young sangha.

 

Kijk op de speciale Young Sangha-page!
Go to Amsterdam's website