Program Details

Young Sangha Nights - 'Onbevreesdheid'


January 15 / 7:30 PM - January 15 / 10:00 PM

 Na een korte winterstop en een spontane last minute meditatie vorige week, gaan we nu weer echt van start met een thema-avond over onbevreesdheid!  


"Het erkennen van angst is geen reden voor depressie of ontmoediging. Dankzij deze angst hebben we tevens de mogelijkheid om onbevreesdheid te ervaren. Ware onbevreesdheid betekent niet dat onze angst minder wordt, maar dat we onze angst overschrijden."

 

 - Chögyam Trungpa, 1984 

 Dat moment waarin je maar naar je telefoon grijpt omdat je in een ruimte vol onbekenden staat terwijl je wacht op een vriend of vriendin, eindeloos SOG vertoont omdat je eigenlijk niet weet hoe je aan die ene opdracht moet beginnen of doelloos televisie kijkt om te kunnen ontsnappen aan dat akelige gevoel. We kennen dat soort momenten allemaal en denken er over het algemeen niet al te lang over na. Toch kunnen deze momenten ons juist veel leren en helpen om onbevreesdheid te ervaren. Hoe? Dat onderzoeken we door een hoofdstuk uit het boek Shambhala: De Weg van de Krijger te lezen en daar samen over van gedachtes te wisselen.


 


Programma zoals je van ons gewend bent:

19:30 deur open, koffie, thee en koekjes
20:00 meditatie met evt instructie
20:30 boekbespreking en discussie
21:30 einde en evt naar het café 
Deze avonden zijn geïnspireerd op het EveryBodhi Festival dat jaarlijks in samenwerking met Shambhala in Duitsland plaats vindt. Op dat festival komen jongeren tussen de 16 en 33 jaar van alle boeddhistische tradities bijeen, maar ook jongeren die gewoon geïnteresseerd zijn in meditatie. Om te mediteren, maar vooral ook om samen te zijn en ervaringen te delen. Dat idee zit ook achter de Young Sangha Nights op het Shambhala Centrum.


Soms wordt er alleen gemediteerd, en soms is er na een half uurtje meditatie een lezing of workshop, waarna we onze ideeën en ervaringen uitwisselen. Na afloop is er tijd voor gezelligheid; thee drinken, kroegbezoek, net waar we zin in hebben. Ook vrienden en vriendinnen zonder meditatie-ervaring zijn welkom, want er is altijd iemand aanwezig die getraind is om meditatie instruktie te geven!


 


Wil je precies op de hoogte zijn van wat, wanneer gebeurt? Meld je aan op onze Young Sangha Nights Facebook groep!

Wil je op onze mailinglijst, stuur dan een mailtje naar youngsangha.amsterdam@shambhala.nl. Je ontvangt dan steeds een week van tevoren informatie over de komende avond(en). Ook ontvang je informatie van andere programma's die interessant kunnen zijn voor de Young sangha.

 

Kijk op de speciale Young Sangha-page!
Go to Amsterdam's website