Program Details

Young Sangha Nights - Brainstormsessie Maatschappelijke Thema's


with Liesbeth Scholten
December 18 / 7:30 PM - December 18 / 10:00 PM

In september 2014 bezoekt Sakyong Mipham Rinpoche (hoofd leraar Shambhala) Amsterdam om hier onder andere een lezing te geven. Zijn bezoek zal gekoppeld zijn aan een weekendfestival, wat zich niet alleen richt maar wel in élk geval bedoelt is voor jonge mensen en het onderzoeken van thema's die spelen in onze Amsterdamse en Nederlandse maatschappij. Is er een mogelijkheid om met onze maatschappij en al haar mogelijkheden en moeilijkheden om te gaan vanuit fundamentele goedheid en verlichte waarden zoals compassie, vriendelijkheid en een open hart en geest? 


Deze en vergelijkbare vragen en ervaringen zullen tijdens het festival middels dialoog, maar vooral ook interactief tijdens vele verschillende workshops onderzocht worden. 


Om een beter beeld te krijgen van wat er volgens jullie speelt in onze maatschappij, willen we van deze avond graag gebruik om dit samen uit te zoeken. Om feitelijk de basis voor dit festival te leggen en zo goed mogelijk in te spelen op wat jullie belangrijk vinden. 


 Liesbeth Scholten is een van de mensen die hard bezig is met de inhoudelijke en praktische zaken rondom het festival. Tevens is zij vanuit haar werk onder andere bezig met hoe je het beste wijsheid en kennis binnen een groep naar buiten kunt laten komen. Zij zal een uitgebreide brainstormsessie leiden, waar we jullie heel graag voor uitnodigen! 


19.30: Deuren open, koekjes, thee en koffie
20.00: Meditatie en mogelijkheid tot instructie
20.30: Brainstormsessie
21.30: Kroegbezoek Quinto


 
Deze avonden zijn geïnspireerd op het EveryBodhi Festival dat jaarlijks in samenwerking met Shambhala in Duitsland plaats vindt. Op dat festival komen jongeren tussen de 16 en 33 jaar van alle boeddhistische tradities bijeen, maar ook jongeren die gewoon geïnteresseerd zijn in meditatie. Om te mediteren, maar vooral ook om samen te zijn en ervaringen te delen. Dat idee zit ook achter de Young Sangha Nights op het Shambhala Centrum.


Soms wordt er alleen gemediteerd, en soms is er na een half uurtje meditatie een lezing of workshop, waarna we onze ideeën en ervaringen uitwisselen. Na afloop is er tijd voor gezelligheid; thee drinken, kroegbezoek, net waar we zin in hebben. Ook vrienden en vriendinnen zonder meditatie-ervaring zijn welkom, want er is altijd iemand aanwezig die getraind is om meditatie instruktie te geven!


 


Wil je precies op de hoogte zijn van wat, wanneer gebeurt? Meld je aan op onze Young Sangha Nights Facebook groep!

Wil je op onze mailinglijst, stuur dan een mailtje naar youngsangha.amsterdam@shambhala.nl. Je ontvangt dan steeds een week van tevoren informatie over de komende avond(en). Ook ontvang je informatie van andere programma's die interessant kunnen zijn voor de Young sangha.

 

Kijk op de speciale Young Sangha-page!
Go to Amsterdam's website