Program Details

Young Sangha Nights - meditatie


December 4 / 7:30 PM - December 4 / 10:00 PM

 De koude winterdagen komen er aan, dus wat is er fijner om even gezellig bij elkaar de warmte op te zoeken deze woensdagavond. Wij staan met dekens, thee en koekjes klaar om jullie op te vangen! Op deze avond zal weer de mogelijkheid worden gegeven om anderhalf uur te mediteren, maar het is natuurlijk ook oké om eerder weg te gaan naar de Quinto. Tevens zal er een meditatie instructrice aanwezig zijn om eventuele vragen over je meditatie te beantwoorden.


Als afsluiting hebben we nog vraag voor jullie. Afgelopen maandag hebben Bea, Marina en ik beeldig geposeerd voor de boekenkast van de bibliotheek van het centrum en op FB geplaatst met de vraag of er behoefte is aan het openen van de bieb tijdens de jongerenavonden? Dit betekent dat je boeken ter plekke kan kopen of lid kan worden om boeken te lenen. We horen graag of jullie van de bibliotheek gebruik willen maken!


19:30 – deuren open; warmte, koffie/thee en koekjes


20:00 – meditatie


21:30 – Quinto
 
Deze avonden zijn geïnspireerd op het EveryBodhi Festival dat jaarlijks in samenwerking met Shambhala in Duitsland plaats vindt. Op dat festival komen jongeren tussen de 16 en 33 jaar van alle boeddhistische tradities bijeen, maar ook jongeren die gewoon geïnteresseerd zijn in meditatie. Om te mediteren, maar vooral ook om samen te zijn en ervaringen te delen. Dat idee zit ook achter de Young Sangha Nights op het Shambhala Centrum.


Soms wordt er alleen gemediteerd, en soms is er na een half uurtje meditatie een lezing of workshop, waarna we onze ideeën en ervaringen uitwisselen. Na afloop is er tijd voor gezelligheid; thee drinken, kroegbezoek, net waar we zin in hebben. Ook vrienden en vriendinnen zonder meditatie-ervaring zijn welkom, want er is altijd iemand aanwezig die getraind is om meditatie instruktie te geven!


 


Wil je precies op de hoogte zijn van wat, wanneer gebeurt? Meld je aan op onze Young Sangha Nights Facebook groep!

Wil je op onze mailinglijst, stuur dan een mailtje naar youngsangha.amsterdam@shambhala.nl. Je ontvangt dan steeds een week van tevoren informatie over de komende avond(en). Ook ontvang je informatie van andere programma's die interessant kunnen zijn voor de Young sangha.

 

Kijk op de speciale Young Sangha-page!
Go to Amsterdam's website