Program Details

Young Sangha Nights - Film


November 20 / 7:30 PM - November 20 / 10:00 PM

 


 We hebben gemerkt dat er veel van jullie op eigen wijze, in grote of kleine mate, betrokken bezig zijn met onze samenleving d.m.v. bijvoorbeeld vrijwilligerswerk. Om daar op een ongedwongen manier op in te springen hebben we besloten om deze jongerenavond middels een toffe film de samenleving te bekijken en bespreken. Daarbij gaan we het hebben over hoe de beoefening van meditatie daar aan verbonden kan worden. Na deze filmavond gaan we zoals altijd naar de Quinto voor een drankje of twee.


 


 


 


19.30 Deuren open


 


20.00 Meditatie


 


20.30 Film


 


22.00 Quinto


 
Deze avonden zijn geïnspireerd op het EveryBodhi Festival dat jaarlijks in samenwerking met Shambhala in Duitsland plaats vindt. Op dat festival komen jongeren tussen de 16 en 33 jaar van alle boeddhistische tradities bijeen, maar ook jongeren die gewoon geïnteresseerd zijn in meditatie. Om te mediteren, maar vooral ook om samen te zijn en ervaringen te delen. Dat idee zit ook achter de Young Sangha Nights op het Shambhala Centrum.


Soms wordt er alleen gemediteerd, en soms is er na een half uurtje meditatie een lezing of workshop, waarna we onze ideeën en ervaringen uitwisselen. Na afloop is er tijd voor gezelligheid; thee drinken, kroegbezoek, net waar we zin in hebben. Ook vrienden en vriendinnen zonder meditatie-ervaring zijn welkom, want er is altijd iemand aanwezig die getraind is om meditatie instruktie te geven!


 


Wil je precies op de hoogte zijn van wat, wanneer gebeurt? Meld je aan op onze Young Sangha Nights Facebook groep!

Wil je op onze mailinglijst, stuur dan een mailtje naar youngsangha.amsterdam@shambhala.nl. Je ontvangt dan steeds een week van tevoren informatie over de komende avond(en). Ook ontvang je informatie van andere programma's die interessant kunnen zijn voor de Young sangha.

 

Kijk op de speciale Young Sangha-page!
Go to Amsterdam's website