Program Details

Young Sangha Nights - Werk, Seks en Geld`


October 16 / 7:30 PM - October 16 / 9:30 PM

 Deze thema-avond gaat over ''Werk, Seks en Geld''. Dit zijn thema's die zich onweerstaanbaar in ons leven op lijken te dringen. ook het ontbreken er van trouwens. Hoe kunnen we hier mee omgaan? Een onderzoek vanuit meditatie en fundamentele goedheid.


Hans Zwart is een van de eersten die zich pakweg 30 jaar geleden in Amsterdam verbonden aan  Shambhala. Als leerling van Trungpa Rinpoche was hij al lang betrokken bij de opkomst van het Shambhala centrum, maar ook nu als leerling van Sakyong Mipham Rinpoche is hij nog steeds zeer actief binnen onze gemeenschap. Inmiddels is hij Shastri, en senior leraar. Shastri's worden geacht vooral ook erg veel gedetailleerde kennis te hebben van de leringen, of Dharma. 


Na afloop van het programma zal er in plaats van naar de kroeg te gaan, de mogelijkheid zijn om mee te gaan naar het Buy One Extra Festival in Amsterdam Roest. Buy One Extra is een vrijwilligersorganisatie die consumenten stimuleert wat extra’s te kopen en te doneren aan een goed doel. Tijdens deze avond zal er een inzameling zijn voor de Voedselbank Amsterdam. De entree is lang houdbaar voedsel, dus met een pak rijst of pasta ben je binnen. Daarnaast zal er gezellig gefeest worden met straattheater, goochelaars, poi act, DJ’s en een akoestisch optreden. Jullie zijn hiervoor van harte uitgenodigd. Met het OV kom je met tram 10 vanaf Weteringscircuit bij Roest. Uitstappen bij Rietlandpark en dan nog een stukje lopen.


 


19.30 deur open, koffie, thee & koekjes
20.00 meditatie met mogelijkheid tot instructie
20.30 lezing Hans Zwart
21.30 Buy One Extra Festival


 


 
Deze avonden zijn geïnspireerd op het EveryBodhi Festival dat jaarlijks in samenwerking met Shambhala in Duitsland plaats vindt. Op dat festival komen jongeren tussen de 16 en 33 jaar van alle boeddhistische tradities bijeen, maar ook jongeren die gewoon geïnteresseerd zijn in meditatie. Om te mediteren, maar vooral ook om samen te zijn en ervaringen te delen. Dat idee zit ook achter de Young Sangha Nights op het Shambhala Centrum.


Soms wordt er alleen gemediteerd, en soms is er na een half uurtje meditatie een lezing of workshop, waarna we onze ideeën en ervaringen uitwisselen. Na afloop is er tijd voor gezelligheid; thee drinken, kroegbezoek, net waar we zin in hebben. Ook vrienden en vriendinnen zonder meditatie-ervaring zijn welkom, want er is altijd iemand aanwezig die getraind is om meditatie instruktie te geven!


 


Wil je precies op de hoogte zijn van wat, wanneer gebeurt? Meld je aan op onze Young Sangha Nights Facebook groep!

Wil je op onze mailinglijst, stuur dan een mailtje naar youngsangha.amsterdam@shambhala.nl. Je ontvangt dan steeds een week van tevoren informatie over de komende avond(en). Ook ontvang je informatie van andere programma's die interessant kunnen zijn voor de Young sangha.

 

Kijk op de speciale Young Sangha-page!
Go to Amsterdam's website