Program Details

Young Sangha Nights


October 2 / 7:30 PM - October 2 / 10:00 PM

Aanstaande woensdag is het weer de eerste woensdag van de maand, dus gaan we met z'n allen weer gezellig op een kussen zitten. Dit maal leek het ons leuk om te kijken of er animo is voor een extra sessie. Dat houdt in dat we na het gebruikelijke uur meditatie, nog een uur extra aanbieden. Mocht je het na één uurtje al genoeg vinden (of een half uurtje zelfs) dan ben je van harte uitgenodigd om de stoelen in de Quinto vast op te warmen. In ieder geval zullen we weer meditatie-instructie aanbieden voor de mensen die voor het eerst komen of een herhaling willen (neem dus gerust je vrienden mee!). Ook bieden we de gelegenheid om dieper op je beoefening in te gaan als je al wat langer bezig bent, door met iemand over je meditatie-ervaringen te spreken.

Programma:

19:30 deur open, koffie en thee
20:00 zitmeditatie, afgewisseled met loopmeditatie
22:00 naar de kroeg


 
Deze avonden zijn geïnspireerd op het EveryBodhi Festival dat jaarlijks in samenwerking met Shambhala in Duitsland plaats vindt. Op dat festival komen jongeren tussen de 16 en 33 jaar van alle boeddhistische tradities bijeen, maar ook jongeren die gewoon geïnteresseerd zijn in meditatie. Om te mediteren, maar vooral ook om samen te zijn en ervaringen te delen. Dat idee zit ook achter de Young Sangha Nights op het Shambhala Centrum.


Soms wordt er alleen gemediteerd, en soms is er na een half uurtje meditatie een lezing of workshop, waarna we onze ideeën en ervaringen uitwisselen. Na afloop is er tijd voor gezelligheid; thee drinken, kroegbezoek, net waar we zin in hebben. Ook vrienden en vriendinnen zonder meditatie-ervaring zijn welkom, want er is altijd iemand aanwezig die getraind is om meditatie instruktie te geven!


 


Wil je precies op de hoogte zijn van wat, wanneer gebeurt? Meld je aan op onze Young Sangha Nights Facebook groep!

Wil je op onze mailinglijst, stuur dan een mailtje naar youngsangha.amsterdam@shambhala.nl. Je ontvangt dan steeds een week van tevoren informatie over de komende avond(en). Ook ontvang je informatie van andere programma's die interessant kunnen zijn voor de Young sangha.

 

Kijk op de speciale Young Sangha-page!
Go to Amsterdam's website