Program Details

Young Sangha Nights - Chaos is goed nieuws


September 18 / 7:30 PM - September 18 / 10:00 PM

Op deze derde woensdag van de maand organiseren we weer een Shambhala Salon! Het thema van deze avond is een hoofdstuk uit het nieuwste boek van Sakyong Mipham Rinpoche; The Shambhala Principle. We gaan hierover uitwisselen door middel van een Shambhala Salon, dat is een nieuwe vorm van gezamenlijke contemplatie welke stiekem al veel langer bestond (http://bit.ly/18AYyr). Het komt er op neer dat we in een losse stijl aan de hand van een paar vragen praten en nadenken over het thema. Het hoofdstuk dat we gaan behandelen heet 'Chaos is goed nieuws', dus dat belooft wat!

Ter voorbereiding willen we jullie vragen om alvast over de volgende vragen na te denken:

- Hoe, of in wat voor situaties, ervaar je menselijke goedheid in onze Amsterdamse/Nederlandse samenleving?
- Welk onrecht maak je mee, of zie je om je heen?
- Wanneer heb je vanuit een situatie van chaos iets nieuws gecreëerd? 


Programma:

19.30 deur open, koffie, thee & koekjes
20.00 meditatie met mogelijkheid tot instructie
20.30 hoofdstuk uit The Shambhala Principle
20.45 salon 
21.15 nabespreking
21.30 optioneel kroegbezoek
 
Deze avonden zijn geïnspireerd op het EveryBodhi Festival dat jaarlijks in samenwerking met Shambhala in Duitsland plaats vindt. Op dat festival komen jongeren tussen de 16 en 33 jaar van alle boeddhistische tradities bijeen, maar ook jongeren die gewoon geïnteresseerd zijn in meditatie. Om te mediteren, maar vooral ook om samen te zijn en ervaringen te delen. Dat idee zit ook achter de Young Sangha Nights op het Shambhala Centrum.


Soms wordt er alleen gemediteerd, en soms is er na een half uurtje meditatie een lezing of workshop, waarna we onze ideeën en ervaringen uitwisselen. Na afloop is er tijd voor gezelligheid; thee drinken, kroegbezoek, net waar we zin in hebben. Ook vrienden en vriendinnen zonder meditatie-ervaring zijn welkom, want er is altijd iemand aanwezig die getraind is om meditatie instruktie te geven!


 


Wil je precies op de hoogte zijn van wat, wanneer gebeurt? Meld je aan op onze Young Sangha Nights Facebook groep!

Wil je op onze mailinglijst, stuur dan een mailtje naar youngsangha.amsterdam@shambhala.nl. Je ontvangt dan steeds een week van tevoren informatie over de komende avond(en). Ook ontvang je informatie van andere programma's die interessant kunnen zijn voor de Young sangha.

 

Kijk op de speciale Young Sangha-page!
Go to Amsterdam's website