Program Details

Young Sangha Nights


September 4 / 7:30 PM - September 4 / 9:15 AM

De eerste jongerenavond van dit seizoen komt er weer aan! 

Wil je (meer) leren over meditatie, andere jonge beoefenaars ontmoeten, of gewoon je vrienden weer zien? Kom dan op woensdagavond naar het Shambhala Centrum voor koffie, thee, koekjes en meditatie!

Omdat we weer even moeten opstarten na de zomer houden we het deze keer simpel; Bea de Munnik zal een introductie en geleide meditatie geven, waarna we uitgebreid de kans zullen krijgen om deze te beoefenen. Na afloop bieden we de kans om je belevenissen te delen met de groep. Daarna drinken we nog een pintje na in de kroeg om de hoek.


19.30 deur open, koffie, thee en koekjes
20.00 geleide meditatie
20.20 loop- & zitmeditatie
21.00 groepsdiscussie
21.20 afsluiting en evt. kroegbezoek


 
Deze avonden zijn geïnspireerd op het EveryBodhi Festival dat jaarlijks in samenwerking met Shambhala in Duitsland plaats vindt. Op dat festival komen jongeren tussen de 16 en 33 jaar van alle boeddhistische tradities bijeen, maar ook jongeren die gewoon geïnteresseerd zijn in meditatie. Om te mediteren, maar vooral ook om samen te zijn en ervaringen te delen. Dat idee zit ook achter de Young Sangha Nights op het Shambhala Centrum.


Soms wordt er alleen gemediteerd, en soms is er na een half uurtje meditatie een lezing of workshop, waarna we onze ideeën en ervaringen uitwisselen. Na afloop is er tijd voor gezelligheid; thee drinken, kroegbezoek, net waar we zin in hebben. Ook vrienden en vriendinnen zonder meditatie-ervaring zijn welkom, want er is altijd iemand aanwezig die getraind is om meditatie instruktie te geven!


 


Wil je precies op de hoogte zijn van wat, wanneer gebeurt? Meld je aan op onze Young Sangha Nights Facebook groep!

Wil je op onze mailinglijst, stuur dan een mailtje naar youngsangha.amsterdam@shambhala.nl. Je ontvangt dan steeds een week van tevoren informatie over de komende avond(en). Ook ontvang je informatie van andere programma's die interessant kunnen zijn voor de Young sangha.

 

Kijk op de speciale Young Sangha-page!
Go to Amsterdam's website