Program Details

Wie ben ik? De fundamentele goedheid van het mens zijn


with Adam Lobel
April 10 / 7:45 PM - June 19 / 10:00 PMDit voorjaar biedt SMG Bussum de eerste cursus van de serie "Fundamentele Goedheid" aan. Een DVD-cursus van Acharya Adam Lobel, begeleid door onze eigen leraren.
Adam is een zeer gewaardeerde leraar binnnen Shambhala en is te zien in deze video waarin hij kort vertelt wat we kunnen verwachten. In de drie cursussen van de Fundamentele Goedheid serie kijken we naar de relatie van fundamentele goedheid in de persoonlijke ervaring met onszelf, met anderen en met de werkelijkheid. Voor nieuwe beoefenaars is het een krachtige introductie, maar ook voor beoefenaars die het pad al langer bewandelen, zal het verdere verdieping bieden. De eerste cursus concentreert op de ervaring van het zelf. We krijgen les over fundamentele goedheid, maar ook over egoloosheid, het opkomen van ego en de 5 skandha's, de cocon, boeddha-natuur en het vertrouwen van krijgerschap. Daarnaast onderzoeken we het zelf door middel van contemplatieve oefeningen die gebaseerd zijn op de 4 fundamenten van opmerkzaamheid.Er zijn geen voorwaarden voor deelname. Wel wordt aangeraden om in ieder geval meditatie-instructie te hebben gehad. Desirée Broeders (bussum@shambhala.nl) kan een afspraak voor meditatie-instructie voor je maken.


De videolezingen worden in het Engels gegeven en de discussies die op de videos volgen worden in het Nederlands gevoerd. 


 Go to Bussum's website