Program Details

Workshop: Het goede oog openen


with Hèlen Vink
June 21 / 9:00 AM - June 23 / 5:30 PM

Directe visuele waarneming is fris, levendig en in het nu. We ontwikkelen vertrouwen in direct contact maken met wat we zien. Eén moment, één klik.


Deze cursus is een kennismaking met de discipline en het plezier van kijken en zien en fotograferen. Deze contempaltieve benadering van fotografie is gebaseerd op waarneming en directe ervaring.
We hebben allemaal het inherente vermogen de wakkere momenten te ervaren waarin we contact maken met de wereld zoals het is. Zonder onze ideeën over wat een goede foto is, wat we mooi en niet mooi vinden. Zonder meteen te denken ‘ik herinner me de laatste keer dat ik dit zag’, ‘het doet me ergens aan denken’, ‘ik weet wat het is’, ‘ik hou hier van, ik hou hier niet van’, 'dit wordt een mooie foto', etc.  Deze ideeën, concepten en associaties staan tussen ons en directe visuele waarneming in.
We synchroniseren ons oog en geest zodat we onze gewoonlijke manier van kijken en het continue alles benoemen wat we zien oplost in een moment van schitterende, levendige waarneming.


Hoe?
Gedurende 3 dagen onderzoeken we met visuele oefeningen en foto-opdrachten de wereld van vorm, en gaan we écht kijken. De visuele oefeningen brengen ons terug naar de open ruimte, van waaruit we op pad gaan met een foto-opdracht. Vervolgens drukken we onze ervaringen van écht zien precies, helder en waarachtig met onze camera uit.


Voor wie?
Deze workshop is bedoeld voor iedereen die meer inzicht wil krijgen in het proces van waarneming, en hoe dit zo eenvoudig mogelijk uit te drukken met de camera. Zeer toegankelijk voor zowel beginnende als gevorderde fotografen.

Wat heb je nodig?

Een digitale camera met tenminste 8.0 megapixel met een verwisselbare geheugenkaart: een compact camera, een spiegelreflex camera of een modelletje er tussenin is allemaal prima.
Een laptop is handig maar geen vereiste.


Aantal deelnemers?
We werken in een kleine groep met minimaal 4 deelnemers en met maximaal 8 deelnemers.


Leraar:
Hèlen Vink heeft fotografie en beeldhouwen gestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Sinds 1997 beoefent zij meditatie en heeft zij Dharmakunst programma's gevolgd en deze leringen bestudeerd. Zij heeft gewoond en gewerkt in Shambhala-boeddhistische centra in Frankrijk en USA. Hèlen Vink beoefent Miksang Fotografie sinds 2006 en en sinds 2008 is zij gecertificeerd Miksang leraar. Zij is tevens meditatie-instructeur.


Aanmelding
E: klik hier of T: 06-53525759
Prijs
*: € 385,- incl. 21% BTW
Shambala-leden € 300,-
Jongeren t/m 26 jaar €295,-
Herhalingsprijs: € 275,- incl. 21% BTW

Go to Rotterdam's website