Program Details

Body & Mind - en helg med fokus på kropp och medvetande


with Stefan Wrenfelt & Ida Helene Henriksen
April 19 / 7:00 PM - April 21 / 6:00 PM

 


 


Synchronizing mind and body is connected with how we synchronize or connect with the world, how we work with the world altogether…it is a basic princinple of how to be a human being and how to use your sense perceptions, your mind and your body together.”


                                                                                                ~Chögym Trungpa Rimpoche
Trots att vi idag lever i ett kroppsfixerat samhälle har många människor ofta dålig kontakt med kroppen. Stress och överbelastning gör att vi slutar lyssna på våra kroppar och tenderar att leva mer och mer i våra tankar, i vårt huvud. Det är också vanligt i vår kultur att betrakta vårt medvetande, vårt tänkande som mer värdefullt än vår kropp. För många är det endast när kroppen inte fungerar som vi blir påminda om att den faktiskt finns där. Har vi inte kontakt med kroppen så lyssnar vi inte heller på dess signaler. Vi går med det ryggont för att vi suttit för länge framför datorn. Vi ignorerar stressen som säger att det är dags att koppla av, att växla ner ett tag. Vi går långt förbi det som är bra för oss. Stressen har också en förmåga att ytterligare kapsla in oss i våra tankar. Den blir en ond spiral som leder till ett tunnelseende. Vi kopplar bort vår omgivning, för att vi är så upptagna av det som ligger för oss just nu.


Under denna Body & Mind-helg utforskar vi vår relation till och vår syn på kropp och medvetande.


Genom att använda vår medvetenhet som verktyg kan vi lära oss att se kroppen som en källa för välbefinnande och visdom, istället för något nödvändigt ont, ett bihang.


Genom att arbeta med kroppen kan vi vidga vårt medvetande och genom det få en rikare kontakt med våra känslor och våra sinnen och göra oss mer öppna mot världen runt omkring oss. En ökad kontakt med kroppen kan dessutom ge oss en större möjlighet till att vara närvarande, en större möjlighet att leva i nuet.


Genom att arbeta med mindfulness, meditation och yoga kan vi släppa taget om stressen, komma ned i varv, mjuka upp kroppen och återigen skapa kontakt mellan kropp och medvetande.


En helg med meditation, yoga och mindfulness, med övningar och kontemplationer, med föredrag och diskussioner.


En helg för dig som vill lära dig att bli bättre på att ta hand om dig, din kropp och ditt medvetande. Även för dig som vill utforska och lära dig mer om Body & Mind.


Stefan Wrenfelt har mediterat inom Shambhala traditionen i 17 år. Sen 2007 är han lärare. Han har genomgått Karuna Training, en treårig distansutbildning i buddhistisk psykologi i Holland, med Body & Mind som specialprojekt. Han har även studerat friskvård på Axelssons.


Ida Helene Henriksen har utforskat sambandet mellan kropp och medvetande genom meditation och yoga sedan 2001. Hon har studerat med många inspirerande lärare från olika traditioner i Norge, Sverige, Danmark, Tyskland, Peru, Indien och Bali. I Dharamsala i Indien 2009 tog hon tillflykt till buddhismen och 2011 fann hon vägen till Shambhala i Stockholm. Hon har undervisat yoga och meditation sedan 2010. Ida har en magisterexamen i filosofi och skrev om kroppen, frihet, etik och relationer. Hon bor i Oslo med sin käresta och två katter.


Plats: Stockholm Shambhala Center, Sandelsg. 8, T-Karlaplan el Stadion, Buss 4,1, 62, 72
Lärare: Stefan Wrenfelt och Ida Helene Henriksen
Tid: 19 – 21 April Fre 19.00, Lör 9.00-ca18.30, Sön 9.30 - ca18.00.
Kostnad: 1500 kr, 1100 för medlemmar, pensionärer, studerande & arbetslösa, studerande under 30: 500 kr.


Anmälan här på hemsidan på 'Registration'. Betala sen in anmälningsavgift 300 kr betalas till pg 1342970-9, Shambhala Stockholm, för att ha en plats reserverad. Glöm ej att skriva vem inbetalningen kommer ifrån.


Obs: Begränsat antal platser


Mer info och frågor:Heléne Derkert, hform@telia.comGo to Stockholm's website