Program Details

Workshop Leiderschap door Arawana Hayashi


with Arawana Hayashi
March 23 / 12:00 AM - March 23 / 2:30 PM

Arawana HayashiArawana Hayashi is als danseres, choreografe en lerares opgeleid in zowel Oosterse als Westerse kunstvormen. Bovendien is zij Archarya (seniorlerares) binnen Shambhala. Al sinds de jaren zeventig heeft zij zich toegelegd op het gebruik van improvisatiemethoden op het gebied van samenwerking, die bedoeld zijn om persoonlijke aanwezigheid en groepsprestaties te versterken. Arawana heeft samen met Otto Scharmer (bekend van TheoryU) het Presencing Institute opgericht. Zij reist de heel wereld over om workshops over leiderschap te geven.


De Kunst van de Ware Beweging (The Art of Making a True Move)


De Kunst van de Ware Beweging (The Art of Making a True Move) Op basis van haar ervaringen in de dans, in creatieve processen en in de praktijk van contemplatie, heeft zij een manier van werken ontwikkeld die ze “The Art of Making a True Move” heeft genoemd. Het is een onderzoek naar de geïntegreerde relatie van lichaam, geest en omgeving.


Arawana helpt mensen in organisaties hun natuurlijke creativiteit te ontdekken, zodat ze in staat zijn om nieuwe oplossingen en invalshoeken te vinden. Ze doet dat dmv door een subtiel proces van aandacht voor het lichaam en voor de fysieke en psychologische ruimte. Ze werkt daarbij met oefeningen zonder woorden: 1. De beoefening van belichaming: aandacht geven. Lichaamsbewustzijn als sleutel voor open aanwezigheid door synchronisatie van lichaam en geest.

 2. De beoefening van samenwerking. Door een eenvoudige ‘dans’, bestaande uit zes alledaagse bewegingen, kan je bewustzijn ontwikkelen voor de beweging van een groep als groter geheel.

 3. De beoefening van uitvoering: leiden vanuit aanwezigheid. Je kunt in een leiderschapsrol met helderheid en overtuiging handelen door gebaren te gebruiken die de taal van de aanwezigheid spreken.

 4. De beoefening van de non-verbale dialoog. Deze oefening in tweetallen is een verdieping van het luisteren en een weg naar spontane communicatie.

  De ware beweging is een uitdrukking van de synchronisatie van lichaam en geest.
  De ware beweging is een uitdrukking van het echte hart van waaruit je met anderen samenwerkt.
  De ware beweging schept een toekomst in wording.
  De ware beweging verdiept het gesprek.


   Voor meer informatie over haar werk ga naar: http://www.arawanahayashi.com.


Lokatie van de workshop:

Op 300 meter van het Shambhala Centrum: Geversstraat 5, Oegstgeest, (Sportschool Rob van der Hoorn).


Inloop: vanaf 9:30 


Start: exact om 10:00 uur!


Prijs inclusief kofie, thee en lunch


Geld mag geen belemmering zijn om onze programma's te kunnen volgen. Leeft of studeert u van een minimum inkomen, of heeft u om andere redenen minder te besteden? Geen probleem. U kunt vóór registratie korting of gespreide betaling bespreken met onze penningmeester Ed Wiersema (penningmeester.leiden@shambhala.nl).


U kunt programma's vooraf betalen via rekeningnummer 4202448 t.n.v. Shambhala Centrum Oegstgeest. Vermeld s.v.p. de titel van het programma. Bij geannuleerde deelname geldt volledige restitutie.


Let op: maximum aantal deelnemers 35 is bereikt, svp niet meer registreren.


 

Go to Leiden's website