Program Details

Studiegroep Taming the mind walking the Bodhisattva path


with Saskia Mispelblom-Beyer
January 31 / 2:30 PM - November 28 / 5:30 PM

Op elke laatste donderdag van de maand (behalve in mei wordt dat de een na laatste donderdag, en in juli, augustus en december niet) organiseren we een open studiegroep. Als onderwerp van deze studiegroep nemen we een transcript van de Sakyong: Taming the mind and walking the bodhisattva path. Een transcript is een schriftelijke weergave van lezingen die de Sakyong tijdens een seminar heeft gegeven. In dit geval behandelt het transcript een aantal essentiële onderwerpen over het hinayana (bijvoorbeeld de vier edele waarheden) en het mahayana (bijvoorbeeld de bodhichitta-beoefening). Het geeft zo een overzicht hoe het hinayana bijna vanzelfsprekend overgaat in het mahayana.  Van het transcript is een Nederlandse vertaling beschikbaar.


We bestuderen en behandelen steeds een of meer hoofdstukken. Alle deelnemers lezen vooraf de afgesproken hoofdstukken. Omdat het een studiegroep is, is er geen leraar, wel een begeleider (Saskia Mispelblom). Elke maand  vragen we een paar mensen het volgende onderwerp voor te bereiden en daar de anderen uitleg over te geven.


Omdat we gebruik maken van ons centrum en we toch kosten maken, vragen we iedereen die meedoet een bijdrage naar draagkracht voor de negen bijeenkomsten samen te betalen (van 10 tot 50 euro).

Go to Rotterdam's website