Program Details

Milarepadag


February 24 / 9:00 AM - February 24 / 9:00 PM

Milarepa is een van de bekendste traditiehouders van de Kagyütraditie, zijn bewogen leven en zijn werk inspireren iedereen die ermee in aanraking komt. Milarepadag is gewijd aan het leven en werk van de grote traditiehouders van de Kagyütraditie. We maken contact met deze mensen door hun werk te lezen.
Het boek: The Rain of Wisdom bevat teksten en liederen van de traditiehouders, vanaf Mikyö Dorje tot aan Chögyam Trungpa Rinpoche.  In de teksten en liederen hoor je hoe zij de leer ontvangen, begrijpen en ermee werken. Natuurlijk is ook Milarepa aanwezig, we horen over zijn leven als
yogi en lezen zijn gezangen.


Het reciteren van The rain of Wisdom is ingebed in de sadhana The Glorious Flame of Wisdom, waarmee we beginnen en afsluiten. We brengen dus een dag door met onze Kagyü-traditiehouders en de uitdrukkingen van hun verlichte geest, die ze ons aanbieden zodat wij ook verlichte geest kunnen realiseren. Een bijzondere gelegenheid.De dag begint om 09.00 uur, vanaf 08.30 is er koffie/thee.

De dag eindigt om ca. 21.00 uur.
Tussendoor is er een lunch en avondeten.In beginsel doe je mee aan de gehele dag.

De tekst van de sadhana is op het centrum aanwezig.

Het boek, The Rain of Wisdom, breng je zelf mee. Het is een uitgave van Shambhala Publications, ISBN 0-87773-196-9 en  ISBN 0-87773-197-7
Mogelijk te koop bij Kailash in Leiden, bij de Maitreyaboekhandel in Emst of Amsterdam (deze verzendt ook), en bij Amazon.com. 
Mogelijk kun je het boek ook lenen van iemand die niet aanwezig kan zijn.

De kosten voor deze dag zijn 15 euro.

Go to Leiden's website